Naaktstranden aan de Oostzee

Naaktstranden zijn er vele aan de Oostzee in Duitsland. Bijna elk strand aan de Oostzee heeft zijn eigen naaktzone, maar eigenlijk is het nergens verboden om naadloos te zonnen. De zomer is natuurlijk bij uitstek de periode om naakt te zwemmen, te zonnen en te kamperen. Bijna elke regio en elk eiland aan de Oostzee kent daarbij voor kampeerders eigen hoogtepunten.
Natuurlijk, een absolute aanrader is het strand van Boltenhagen, met vanzelfsprekend ook een eigen camping. Zowel het fijn zandige strand en de prima waterkwaliteit zorgen voor uitstekende omstandigheden.
Dit strand van Boltenhagen  is niet alleen een absoluut paradijs voor zonaanbidders, maar ook voor gezinnen, omdat de kleintjes hier kunnen spelen en in alle rust kastelen kunnen bouwen, terwijl de ouders naadloos kunnen zonnen. Het water is er ondiep. Leuk is het om na afloop van een stranddag een bezoek te brengen aan de 290 meter lange nieuwe zeebrug. De badplaats Prerow is eveneens een aanrader en al jaren bekend als een echte naturisten bestemming. Hier kunt u gerust uw badkleding in de camper of tent achterlaten. Het strand en de waterkwaliteit doet denken aan Caribische stranden.
Gezinnen met kinderen zullen zich erg comfortabel voelen in Heringsdorf, naast prima campings en stranden, kunt u er ook een pizza eten of na de bioscoop gaan, of een bezoek brengen aan het schelpenmuseum. Zelfs op een regenachtige dag hoeft u zich niet te vervelen. Het Duitse eiland Usedom biedt ook vele campings en naaktstranden. Hieronder zal ik proberen de mooiste naaktstranden te beschrijven, de lijst zal niet compleet zijn, er zijn er eenvoudigweg te veel.


  1. Naaktstrand Warnemünde, dit strand is gelegen tussen Westmole en Wilhelmshöhe en is één van de mooiste stranden gelegen aan de Oostzee. Het strand is ongeveer 5 km lang en tot 120 m breed. 
  2. Naaktstrand Timmdorf ( eiland Poel). Het strand heeft een lengte van ongeveer 400 m en ongeveer 30 m breed.
  3. Naaktstrand Boltenhagen. Het naaktstrand in Boltenhagen ligt op ongeveer 300 meter aan de rechterkant van de pier bij de ​​strand overgang 11 en 12.
  4. Naaktstrand Darß. In Darß op het schiereiland Fischland-Darß-Zingst ligt een 13 kilometer lang fijn zandig naturistenstrand.
  5. Naaktstrand Thiessow ( eiland Rügen). Aan de zuidoostelijke punt van het eiland Rügen, ligt het mooie 5 kilometer lange naaktstrand van Thiessow.
  6. Naaktstrand Baabe ( eiland Rügen).
  7.  Naaktstrand Gelting (Gammeldamm).
  8. Naaktstrand  Weissenhäuser strand.
  9. Naaktstrand Timmendorfer strand. Het strand is ongeveer 300 meter lang, noordwaarts richting Scharbeutz.
  10. Naaktstrand  Grömitz.
  11. Naaktstrand Kellenhusen. Een kilometer fijn zand strand.
  12. Naaktstrand Rerik. In Rerik zijn twee naaktstranden. Een daarvan is gelegen bij Meschendorf. 
  13. Naaktstrand Ahlbeck ( eiland Usedom). Een prachtig zandstrand, dat zich uitstrekt tot de Poolse grens.
  14. Naaktstrand Zinnowitz ( eiland Usedom). Tussen Zinnowitz en Trassenheide is een aangewezen naaktstrand.